Schaatsplezier

aalter6Terwijl ik zaterdag onderweg was in de Bossen van Vlaanderen Trial, bedacht ik me dat ik achteraf nooit vergeet, hoe mooi dit parcours is, maar wel hoe zwaar het is.

De regen, die overvloedig viel in de dagen voor de Marathon, had weer voor de nodige modder gezorgd.  Doordat ik deelnam op mijn gewone loopschoenen, miste ik de nodige grip en verloor zo ook heel wat nutteloze energie, door te proberen recht te blijven.

Tot iets over halfweg was ik op pad met Leonie Ton, de beste Nederlandse ultraloopster en winnares van de Marathon- en Ultracup 2017, ex aequo met de beste man !!!  Uiteindelijk werd ik heel mooi 11e, net na Leonie, in 3u45’29, 12,24km/u, even snel als ik in Athene liep.  Uiteraard heel tevreden keerde ik naar huis terug.

Zondagochtend ging ik vol twijfels naar de bakker.  Zou ik deelnemen aan de Kasteelcross in Loppem, één dag na die zware inspanning in Aalter.  ‘Neen, niet verstandig, Fré !’  Dus twee uur later stond ik aan de start aan het kasteel in Loppem.

Ook daar had de regen gezorgd voor de nodige modder en ook daar startte ik met mijn (andere, nog propere) paar gewone loopschoenen.  Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, dus een ezel ben ik zeker niet…

Na een grote kilometer zat de wedstrijd al in zijn definitieve plooi : ik liep in een triootje op kop, samen met Laurent.  Super, twee Vastgoedboxes op het podium ! Hoewel ik ook hier de nodige schaatsmanoeuvres nodig had, liep het verbazingwekkend goed.  Laurent werd derde, ik tweede.  Een geslaagd loopweekendje !

Aftellen naar zondag, de LPM-Marathon in Genk, maar eerst nog vrijdag de apotheose van het Oostends Loopcriterium 2017, waarmee het doek definitief valt over het loopjaar 2017.  Volgende week maandag sluit ik dan ook af met een laatste blogpost.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s