Geen betere…

zaterdag

Waarom ? Ik weet het niet.  Spontaan begon ik elke ochtend, nog voor het ontbijt, te lopen en hield ik dat 8 dagen vol.  Regen, ijs, mist en hagel hielden me niet tegen.  Maar waarom ? Ik weet het niet.  Omdat het kan ? Om me zelf te prikkelen ? Een nieuwe uitdaging ? Normaal doe ik dit op jaarbasis maximaal 5 keer.

Dit is mijn conclusie na acht ochtenden.  Vreemd genoeg werd ik elke ochtend wakker, zonder wekker om kwart voor zes.  Ik genoot van mijn loopjes, maar de tijdsdruk (nog douchen, ontbijten en bus halen) was wel een kleine domper.  Ik doe dit zeker nog eens.  Geen betere manier om de dag te beginnen, maar wel een moeilijke afstand van het bed naar de voordeur. 😉  Gisteren kwam de champagne, die Isabel serveerde bij mijn thuiskomst dubbel aan.

Ondertussen was de meest gestelde vraag de afgelopen drie weken wellicht of het een mooie Marathon was in Athene.  Het antwoord is zeker neen.  De geschiedenis en de aankomst maken het een uitzonderlijke Marathon, maar het stuk tussen de eerste 200m en de laatste 195m is in elk geval geen topper, volgens mij.

Wat is dan wel mijn favoriete Marathon ?  Mijn snelste Marathons liep ik in Oostende (2u58’00″(2013) en 3u02’30″(2011)), Torhout (2u58’26″(2015), 3u01’16″(2011) en 3u02’39″(2013)) en Ieper (3u02’31″(2010)).  Voor dit drietal heb ik dan zeker ook een boontje.

Aan deze drie Marathons nam ik dan ook het meeste deel (Torhout-6x, Ieper-5x en Oostende-4x), samen met deze van Kasterlee (4).  Oké, maar welke was dan de mooiste ?

(half uurtje later…)

Onmogelijke keuze voor mij…  Toch pik ik er na lang wikken en wegen elf aanraders uit : Aalter, Amsterdam, Barcelona, Eeklo, Francorchamps, Geldrop, Kasterlee, Luik, New York, Oudenaarde en Zwalm.

Toch wil ik nog als afsluiter benadrukken, dat nog geen enkele Marathon een tegenvaller was… Dus eigenlijk moet ik ze alle 50 aanraden, maar begin misschien met ééntje 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s