χαίρετε, νικῶμεν

Athene 50

“Gegroet, wij hebben gewonnen !”  Wat een jaar geleden voor mezelf een heel ambitieus doel leuk, werd gisteren werkelijkheid.

De laatste week steeg de spanning dag na dag, vooral door mijn aftellen op Facebook.  Donderdag ontving ik nog een update van de MS-Liga Vlaanderen.

Met 2468,78 euro op de teller was er blijkbaar de laatste weken nog heel wat bijgekomen.  Dat gaf alvast een super gevoel.

De vele berichtjes,  aanmoedigingen en felicitaties vooraf en nadien… ik had nog geen tijd om alles te lezen of op alles te reageren.  Dat staat morgen op de planning, maar het deed mij alvast heel veel deugd.

Ik liep die 42,195km niet alleen, maar met heel veel mensen in mijn hoofd en mijn hart… tranen vloeiden niet enkel aan de finish, maar ook al twee keer onderweg.  Hartverwarmend.  Jawel, een droom, die uitkwam.

Geweldig toch, als je je dromen kunt verwezenlijken ? “Wij hebben de meeste van onze dromen moeten opbergen”, zei Nathalie Basteyns gisteren in het programma 4×7. Nathalie is regisseuse van o.a. Clan, Beau Séjour, … en kreeg enkele jaren geleden de diagnose van MS.  Sinds enkele jaren zit ze in een rolstoel en daarover maakte ze de documentaire ‘Lopen is zo leuk, Masj’.  Deze is nog te bekijken via VRT.NU.

“Het heeft geen zin in het verleden te leven, daar word je alleen maar ongelukkig van.  Ik heb geleerd in het nu te leven”, lees ik in een interview met haar.  In een Marathon ga je misschien de strijd aan met je eigen lichaam, maar mensen met MS leveren élke dag een gevecht tegen hun lichaam van ’s ochtends tot ’s avonds.  Diep respect !

Diep respect ook voor elke sponsor, die zijn of haar steentje bijdroeg aan ’50 MarathonS’, zonder er iets voor in de plaats te ontvangen.  Jullie mogen van mij in de komende weken een kleine attentie in de brievenbus verwachten.

Geef mij zeker een seintje, als je niets ontvangt.  Aan bpost kan het niet liggen, maar misschien ontbrak de mededeling bij de storting en werd deze niet aan de actie gelinkt.

Het is nog niet te laat voor wie nog wil (bij-)sponsoren : alle info op de pagina ‘Hoe kun jij helpen ?’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s