Winnaar

sven

Gisterenavond trok Koen Wauters in het programma ‘Over Winnaars’ met Sven naar de Jordaanse woestijn en bezorgde de man daar een onvergetelijk reis.  Sven is 46 en lijdt sinds 2000 aan multiple sclerose. Hierdoor takelen zijn zenuwen en spieren langzaam maar zeker af.
Hoewel Sven weet dat hij niet lang meer te leven heeft, is hij een echte levensgenieter. Zijn aanstekelijke lach is daar het bewijs van.  Voor zijn ziekte hield hij enorm van sporten en avontuurlijke reizen. Activiteiten die, nu hij in een rolstoel zit, minder evident zijn. Als kind droomde Sven ervan om ooit de woestijn te zien, maar die droom heeft hij door zijn ziekte opgeborgen. De hitte en het immense zandoppervlak vormden immers een hindernis, die Sven samen met Koen overwon.
Sven vertelt dat hij gelukkig is, werkt, goede vrienden en een lief heeft, … kortom hij leeft.  Vragen over de toekomst wuift hij weg.  Hij denkt er niet aan, maar leeft in het nu.  Hopen op genezing doet hij niet meer en door deze hoop los te laten, voelt hij zich veel gelukkiger en bevrijd.
De tranen rolden over mijn wangen bij het zien van dit programma.  Ik werd er stil van.
Wat een sterke mens, wat een winnaar !

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s