Ultra

eurokvo

Nooit meer, nooit meer, nooit meer … Ik ben het ’s avonds na de 6 uur van Aalter heel de avond blijven herhalen.  Meer dan 64km lopen is niet normaal.  De volgende ochtend stond ik echter op met verrassend weinig last of pijn.  Enkel mijn bovenbenen protesteerden de hele dag wat, maar op dinsdag kon ik alweer de loopschoenen aantrekken.

Langzaam aan drong in de loop van de week tot mij door wat ik gedaan had.   Blijkbaar ben ik dus niet enkel meer een Marathonloper, maar zelfs een Ultraloper.  Van ultralopen is sprake als men een afstand hardloopt die groter is dan de Marathon, volgens Wikipedia.  Ik ontdekte dat er blijkbaar ook een criterium bestaat voor Ultra- en Marathonlopers, de Marathon- en Ultracup.  Wees niet bang, vrienden, ik heb in die richting geen enkele ambitie ! Toch zeg ik ondertussen nooit nooit meer.

Een betere voorbereiding en verstandiger eten en drinken, zouden ongetwijfeld bij een nieuwe deelname resulteren in een betere loop.  Maar ik ben dik tevreden en trots : ik haalde mijn vier doelen, die ik vooraf stelde, en zo staat mijn Marathon-teller op 16 weken van Athene op 49 Marathons.  Dat betekent dus eigenlijk dat ik nu vier maand geen Marathons meer mag lopen, als ik mijn 50e in Athene wil lopen. 😉

Ook de sponsoring blijft week na week constant aangroeien en de kaap van 2000 euro komt in de verte al in zicht !!!

Maar ook naast een schitterend Marathon-jaar is 2017 tot nog toe ook Grand Cru-loopjaar voor mij : 7 Marathons gelopen, 2 wedstrijden gewonnen en een mooie rangschikking in het Oostends Loopcriterium, zowel algemeen als in mijn categorie.  Hoewel dit bij het begin van het jaar geen doel was en mijn Marathons primeerden, probeer ik dan ook de komende maanden nog het maximum er uit te halen in de stratenlopen.

Maar eerst nog even het lichaam en de geest rust gunnen voor het laatste deel van het seizoen.  Mijn sportief hoogtepunt ligt deze week dan ook niet op het loopvlak maar op het voetbalveld in Marseille.

Komaaaaaaaaaaan Kavé !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s