ik ben moe en ziek op de koop toe…

nvv

De titel van deze week komt uit het nummer ‘Ik word oud’ van het schitterende album ‘Boterhammen’ van toen nog Gorky.  Op de finishfoto van de Nacht van West-Vlaanderen geen mega-Fré-smile deze keer.  Ontgoocheld ben ik nooit nadat ik gelopen heb.  Ontgoocheld ben ik als ik niet gelopen heb.  Maar ik heb het zwaar gehad vrijdagavond.  De voorbije maanden liep ik Marathons, quasi zonder lichamelijke inspanning.  Deze was al moeilijk van bij het begin.

Ik vond nooit een makkelijk ritme, had last van zware benen, moeilijke ademhaling.  Hoewel ik in de tweede helft nog een dertigtal lopers inhaalde en uiteindelijk de 60e tijd neerzette, had ik het gevoel dat het voor geen meter liep.  Nochtans liep ik een quasi egale Marathon : 1e helft 1u42’52” en 2e helft 1u43’52”.

Naar oorzaken hoef ik niet ver te zoeken.  Maandagnacht serieus ziek geworden, dinsdag en woensdag in bed doorgebracht en dan vrijdagavond een Marathon lopen ? Nochtans geen probleem volgens de dokter dinsdag, maar ik stelde me achteraf wel de vraag of ze wist wat een Marathon was…

Voor de start zei ik al dat ik halfweg zou stoppen, indien het niet ging.  Maar diep van binnen weet ik dat dat heel heel moeilijk zou zijn.  Maar, kop op, ik deed het opnieuw.  September vorig jaar maakte ik een schema op, welke Marathons ik zou lopen en het is mij helemaal gelukt : Marathon 48 uitgelopen !

Toch zegt mijn lichaam dat het tijd is voor wat rust.  Ik liep sinds begin september al meer dan 3000 km, liep 9 Marathons en ook alle andere wedstrijden, waar ik start ga ik ‘all the way’.  Ik neem even de tijd het gaspedaal wat te lossen (daar gaat mijn mama blij om zijn).

Wat is het plan/idee/voornemen ? De volgende vier weken wat wedstrijden schrappen.  Ik heb slechts 3 sportieve doelen in deze periode : de Start-to-Runtest (22/6), de Konterdamloop (30/6) en nog een sportieve uitdaging op 16/7.  Daarna vier weken ‘relatieve rust’ en dan vanaf mijn verjaardag start de trainingsopbouw richting ATHENE.

Eerste doel is dus nu donderdag de 5km-test van onze Start-to-Run-ladies.  Ik kijk er al naar uit.

Make us proud, ladies !

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s