doe het

47

31 juli 2015

Samen met mijn schoonbroer Stefaan, sta ik op vrijdagavond aan de start van de jogging van De Tassche in Ardooie.  Aangezien het de volgende middag al de Schorreloop in Oostende was, besloten we het rustig aan te pakken.  Gewoon ‘op ’t gemaksje’ uitlopen en de krachten sparen voor de volgende dag.  Ik werd 7e en dubbelde Stefaan.

28 november 2015

Aangezien de Sinterklaasjogging in Oostende werd georganiseerd door Tara, een vriendin, besloot ik toch te starten, hoewel ik de ochtend erop de Marathon in Geldrop zou lopen.  Ik was toch van plan wat los te lopen die dag.  32 minuten en 18 seconden later kwam ik als 3e aan.  Luc vroeg me nadien nog of ik wist wat tapering was ? “Plakband, Luc ?”

met hart en ziel

Dit zijn maar twee voorbeelden, maar het is wel duidelijk.  Ik slaag er zelden (of beter nooit ?) in met mijn hoofd te lopen.  Eens het startschot weerklinkt, gaat bij mij het verstand op nul en wordt het alles geven…  Zo gaat het toch bij wedstrijden tot 15km.  Langere wedstrijden zou ik dat toch niet proberen.  Natuurlijk is het verstandiger af en toe te doseren en te denken aan de wedstrijden, die nog volgen, maar zo zit ik niet in mekaar.

Ook het combineren van snelle stratenlopen en de Marathons, werd mij al dikwijls afgeraden.  Ach, ik loop veel te graag om veel na te denken, tijdens of over de wedstrijden.

Maar enkel een idioot verandert nooit van mening.  Dus ben ik nu toch al enkele dagen aan het nadenken over volgend weekend.  Zondag staat de Beerlover’s Marathon in Luik op het programma, mijn 47e.  Zaterdag is er een 5km-loop in Moere en vrijdag een wedstrijd van het Scott2Run-criterium in Zwevezele.

Aangezien ik van plan ben tijdens de Marathon van een aantal van de 18 (!) bieren te genieten, streef ik zeker geen tijd na en kan ik misschien de drie wedstrijden combineren…  Ik weet het niet.  Nog 4 dagen om te beslissen.

Ach, eigenlijk loop ik zelden met het hoofd.  Ik volg in het lopen slechts één goede raad, en dat is deze van Rick De Leeuw :

Maar doe het (doe het)
Doe alles wat je doet met hart en ziel (alles wat je doet met hart en ziel)
Doe alles wat je doet met hart en ziel (alles wat je doet met hart en ziel)
Doe alles wat je doet met hart en ziel

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s