Nachtraaf

nachtMisschien de meeste gestelde vraag is welke Marathon, die ik al liep, ik nu eigenlijk de mooiste vind.  Daar heb ik nog steeds geen antwoord op.  Maar aangezien ik half juni voor de zesde maal deelneem aan de Nacht van West-Vlaanderen in Torhout, wordt dit in elk geval de Marathon, die ik het meest liep.

Is het omdat ik ’s nachts geboren werd en dat ik sowieso altijd een nachtraaf was ? In elk geval, liep ik er 7 jaar geleden voor het eerst en hoewel het toen al mijn zesde Marathon was, voel ik me sinds die wedstrijd een Marathonloper.

Van mijn tien snelste Marathons liep ik er vier in Torhout, waarbij ik één keer onder de drie uur dook.  Dat ondanks het feit dat het parcours al enkele keren werd aangepast.

Torhout ligt slechts op 7 kilometer van Veldegem, waardoor de wedstrijd plaatsvindt op gekende trainingswegen van me.  Ook maak ik er, sinds ik in Veldegem woon, een gewoonte van met de fiets naar de wedstrijd te gaan.  Gezellig dichtbij ! Dit jaar zeker, want het traject maakt dit jaar een grote lus van Torhout naar Veldegem en terug, gevolgd door drie plaatselijke rondes in de buurt van Torhout.

Vorige vrijdag legde ik al een deel van die grote lus af.  Het zal vreemd zijn zo dicht bij ons huis (ongeveer 200 meter) een Marathon te lopen.  Het hoeft niet altijd New York of Athene te zijn natuurlijk …

De nabijheid en het feit dat de wedstrijd ’s avonds plaatsvindt, maakt deze wedstrijd alvast een evenement, waar ik nu al naar uitkijk.  Het vallen van de nacht geeft deze Marathon toch wat speciaals, zeker voor een nachtraaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s