F1-Marathon

spa

Er resten mij nog 5 dagen naar mijn 45e Marathon, zaterdag op het circuit van Francorchamps.  Ik tel af.  Vrijdagnamiddag vertrek ik al en ik overnacht in Hotel de la Source, dat net naast het parcours ligt.  Zaterdag om 11u stipt gaan de rode lampen naar groen en ga ik samen met 49 andere lopers van start voor de eretribune voor de eerste Marathon op het mythische F1-circuit.

Na de ‘muur’ van het formaat van de Raidillon wacht de lange rechte lijn van Kemmel op weg naar de Combes. Deze rechte lijn, die de Formule 1-piloten afrazen op amper enkele seconden tijd, lijkt een fluitje van een cent, maar het is integendeel ook een schier eindeloos lijkende beklimming. Vervolgens is er de lange afdaling in de richting van de ‘Double Gauche’, met een passage via de bocht van Brussel.

Op dit deel van het parcours kunnen we genieten van het prachtige zicht op de Formule 1 Pit Building, de tribunes en de installaties omheen de paddocks.

Voor we evenwel opnieuw voorbij de stands passeren gaan ze naar links, naar andere mythische plaatsen op het circuit: Fagnes, de Campus, de ‘Courbe Paul Frère’, het verschrikkelijke vervolg met de twee bochten van Blanchimont, voor we aankomen bij de Chicane en uiteindelijk, na 7 km afzien – toch voor sommigen – en intens plezier, het genot ondervinden te passeren voor de grote tribune op de aankomst-lijn… en om opnieuw aan te zetten voor nog vijf rondjes en trekken we andermaal naar de Raidillon, na eerst gepasseerd te zijn via de befaamde ‘épingle de la Source’.

Het wordt vast en zeker de Marathon met veruit het minste aantal deelnemers, die ik al liep.  Maar de andere afstanden (7km, 14km en 21km), die starten vanaf 13u trekken telkens ongeveer 250 lopers, dus na twee uur rust, wordt het een gezellige drukte.

34 Belgen, 11 Nederlanders, 3 Duitsers, 1 Luxemburger en 1 Japanner lopen een Marathon… het lijkt het begin van een mopje, maar zaterdag is het zover.

Live-beelden op http://spa-francorchamps.be/webcam.  Normaal loop ik daar de eerste keer in beeld om 11u05.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s