Vast-en-zeker

snelle-wortel

Woensdag begint de Vastentijd.  Voor mij geen ‘dagen zonder vlees’ of ‘tournée minérale’, maar een ouderwetse vasten zie ik wel zitten.  Volgens de traditie loopt deze van Aswoensdag tot Pasen, dit jaar dus van 1 maart tot 16 april.  Friet, chips, snoep, alcohol en frisdrank wil ik laten, nachtelijks 8 uur wil slapen.

Waarom ? Sinds het begin van de winter is er toch een 4,6kg wintervet bijgekomen, ondanks de vele loopkilometers.  Ik wil dat, tegen dat half april de stratenlopen opnieuw beginnen, ik terug minder dan 70kg weeg.  Dat moet mij wel lukken in anderhalve maand.  Trouwens, in de beste katholieke traditie is er wekelijks één dag, waarop niet gevast dient te worden.  Ook daar wil ik mij zeker aan houden… op de bekerfinale bijvoorbeeld.

Ik heb ondertussen mijn loopprogramma vastgelegd tot eind juni.  Ook de 47e Marathon legde ik zonet vast.  Dat wordt begin juni de Beerlovers’ Marathon in Luik. Naast de traditionele bevoorradingen in water en andere energetische producten (om de 5km), heeft iedere loper er ook de mogelijkheid om 17 verschillende Belgische bieren onderweg te proeven.  Bovendien kunnen de marathon lopers ook genieten van de meer dan 20 muzikale acts langs het parcours en een echte afterparty.

De organisatoren lieten zich inspireren door de Marathon du Médoc, waar ook alles draait om sporten, genieten (maar dan met wijn) en feesten.  Toevallig zijn dat drie zaken, die ik ook graag doe.  Net als in de Médoc is er een verkleedthema in Luik.  Voor de 2e editie koos de organisatie voor ‘groenten & fruit’.

Blijkbaar is dit een Britse specialiteit.  Het WR ‘Marathonlopen als fruit’ bij de mannen is 2u47’41, door de Brit Andrew Lawrence (als banaan).  Het WR ‘Marathonlopen als groente’ staat op naam van een andere Brit Edward Lumley (2u59’33, als wortel).  Hij dook net onder de 3 uur, doordat hij de laatste kilometers opgejaagd werd door … een boon !

Dus vanaf woensdag focus op gezond leven, groenten & fruit en voldoende slaap.  Maar eerst nog Vette Diesendag morgen.  Mardi Gras !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s