Hoogtemeters en hoogtepunten

wind

Zevende weekend van 2017 achter de rug en dat was al het derde weekendje weg : wat een leven !  Het XIIIe Moatenweekend vond plaats in de Laars van Henegouwen.  Wie had de eerste keer durven dromen dat we 13 jaar later met evenveel (of zelfs meer) enthousiasme en deugnietenstreken er op uit zouden trekken ? We hadden het in elk geval gehoopt.  Maar wie toen, in 2004, zou gezegd hebben dat we nog eens op Moatenweekend met de helft van de bende zouden gaan lopen, werd zeker collectief uitgelachen.  Al konden we na die zware, eerste nacht rekenen op een volgwagen !

Voor mij was dit nu al het loop-hoogtepunt van het jaar.  Bedankt, Beste Moat’n Van De Hele Wereld !  Naast een heel gezellig loopje (gekruid met een akkefietje met een dorpsbewoner 😉 ), waren het ook mijn eerste loopjes op een niet-vlak parcours en met hoogtemeters.

spa-francorchamps-circuit-kaart-1Over 20 dagen is er mijn 45e Marathon op het F1-race-circuit van Spa-Francorchamps.  Het circuit is iets langer dan 7km; er moeten dus zes rondjes gelopen worden.  Het parcours telt 19  bochten en het verschil tussen het hoogste en het laagste punt bedraagt 105 meter.  In totaal moeten er 942 hoogtemeters overwonnen worden, met een maximaal stijgingspercentage van 10,34%.

Het is weer iets anders dan de modder van de voorbije Marathons, maar misschien moet ik toch eens wat trainen op Koekelare-Berg, Aartrijke-Berg en de Soldatenberg…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s