Vruchtbaar

 

het-leen

Vruchtbaar was de vorige week op verscheidene vlakken.  Ik liep zaterdag mijn 44e Marathon in een mooi besneeuwd provinciaal domein Het Leen, bij Eeklo.  Net als 3 weken geleden in Aalter behaalde ik weer een top 10-plaats, waar ik echt trots op ben.

Vruchtbaar was het ook in bpost.  Ik verspreidde afgelopen weken vooral onder mijn collega’s mijn actie en ontving daar heel wat warme, enthousiasmerende reacties op.  Ook zegden heel wat postiers mij hun steun toe.  Al deze reacties zijn echt motiverend.  Volgende maand komt er ook een artikel in Texto, ons bedrijfsblad, dat elke medewerker in de bus krijgt.  Maandag heb ik daarvoor een foto-shoot op het strand !  Ik heb alvast raad gevraagd aan Emily Rabaut, ex-Miss België-finaliste en collega.  🙂

Vruchtbaar is ook de verdere verspreiding van de actie : via de site van het Oostends Loopcriterium en via de site van MS-Liga Vlaanderen vinden heel wat nieuwe bezoekers de blog.  Als ik zie dat de meest bezochte pagina (na ‘wie ben ik ?’) ‘Hoe kan ik helpen ?’ is, is dat veelbelovend.

Vandaag kreeg ik ook een nieuwe tussenstand van de sponsoring.  Na 42 dagen staat de teller op 435 euro ! Bedankt aan alle 16 sponsors, die al een duit in het zakje deden. dikke merci !

Het beste nieuws van vorige week kwam echter van de Radboud Universiteit.  De genezing van MS komt volgens de wetenschappers dichterbij door het testen van drie stoffen, die inspelen op de biologische processen in een MS-celmodel, dat gebaseerd is op stamcellen die afgeleid zijn van MS-patiënten.  Dit onderzoek werd onder meer mee ondersteund door het Nationaal MS Fonds van Nederland.  De weg is nog zeer lang, maar elke sprankel hoop telt.  En zonder centen, geen onderzoek.  Zonder onderzoek, geen kans op genezing.

Happy Valentine !

Fré.

PS: l’ Origine du monde van Gustave Courbet had deze vruchtbare week moeten illustreren, maar nadat ik las dat het account van een Franse leraar door facebook werd geblokkeerd (voor een schilderij uit 1866 !), zag ik mij verplicht de kunst te schrappen.

het-leen-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s