Kop eraf

fre2De kop is eraf van het Oostends Loopcriterium.  Naar aloude gewoonte van het gezelligste loopcriterium van het land begint het seizoen met de Corrida van ’t Sas.  Ik heb dit altijd een vreemde benaming gevonden.  Corrida komt uit het Spaans en betekent stierengevecht.  De link met een loopwedstrijd heb ik nooit begrepen.

Maar de eerste wedstrijd is steeds een confrontatie.  Met jezelf en met de ander.  Ben je de winter goed doorgekomen en waar staan de andere lopers al ? Op de Corrida van ’t Sas zijn er telkens veel lopers, die van uit het binnenland komen.  Aangezien er nog niet veel wedstrijden zijn; trekken veel lopers naar de Kust het eerste weekend van februari.  Hierdoor liep ik op 12 deelnames slechts één keer in de top 20.

Ik was onaangenaam zenuwachtig voor de start.  Mijn conditie is goed, maar mijn focus ligt natuurlijk op het langere werk dit jaar.  Hoe zou ik het er vanaf brengen op 7,4km ?  Door de stress vergat ik zelfs mijn nummer op te spelden.  Mijn loopschoenen was ik al eens vergeten, maar mijn nummer… dat was de eerste keer.

Bij de start schoot de meute weer weg als waren we opgejaagd door een kudde wilde stieren (vandaar corrida ?).  26min50sec later bereikte ik de finish als 18e.  Mijn beste resultaat in deze wedstrijd en 50 seconden sneller dan mijn snelste Corrida.

Het hele Vastgoedbox-team scoorde uitstekend, zowel in aantal (30 deelnemers !) als in resultaat (10 in de eerste honderd).  Goed begonnen…

Dit weekend wachtt mijn 44e Marathon : de Trial-Marathon Het Leen in Eeklo.  Ik ben er klaar voor.

Fré.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s